Nieuws

Inhaalcursussen september 2016 28-06-2016


In de verschillende scholen van onze scholengemeenschap stellen wij vast dat leerlingen, die de overstap maken vanuit een niet handels klas naar  • het 4de jaar Handel (Ondernemen en IT) (uitzonderlijk vanuit 3 Economie),

  • het 5de jaar Handel (Marketing en ondernemen)

  • het 5de jaar Boekhouden-informatica (Accountancy en IT)


over onvoldoende basiskennis beschikken op het gebied van boekhouden. Binnen onze scholengemeenschap bestaat de mogelijkheid om zo’n inhaalcursus te volgen, die de slaagkansen van de leerling verhogen. Meer informatie hierover vind je hier.


Dit geldt ook voor de leerlingen die de overstap maken vanuit een niet grafische richting  naar  • het 4de jaar Grafische media,

  • het 4de jaar Drukken en voorbereiden,

  • het 5de jaar Multimedia,

  • het 5de jaar Drukvoorbereiding


Voor hen wordt ook een inhaalcursus begin september georganiseerd. De informatie hierover vind je hier.


Scholenbeurzen 2016 07-03-2016 In februari 2016 hadden weer de jaarlijkse scholenbeurzen plaats. Die van Brasschaat en Deurne zijn al jarenlang een traditie. In Schoten had de 2de editie plaats en in Schilde werd dit voor de eerste keer georganiseerd.


ScholenbeursSchoten ScholenbeursSchildeRijbewijs op School 08-09-2015 Ook dit jaar worden er op al onze scholen theoretische rijlessen gegeven met Rijbewijs op School. Tot vorig jaar waren deze lessen gratis omdat de Vlaamse Stichting Verkeerskunde de lesgevers betaalden. Ook zij ontsnappen echter niet aan de besparingen en nu moeten de scholen zelf deze lessen betalen. Daarom zijn ze verplicht om voor het volledige traject van Rijbewijs op School (theorielessen + examen theorie) 20 euro per leerling te vragen. Rijbewijs op School blijft ondanks deze aanpassing nog steeds voordelig. Een jongere die individueel zijn voorlopig rijbewijs wil halen, betaalt al snel zo'n 130 euro voor theorielessen en het examen. Meer info over Rijbewijs op School krijg je via de school van je zoon of dochter.


 Start schooljaar 04-09-2015 Op 1 september zijn al onze scholen van de scholengemeenschap weer gestart met een nieuw schooljaar. Ongeveer 3400 leerlingen zitten weer netjes op de schoolbanken van hun vertrouwde, maar ook voor velen, nieuwe school. Dit zijn er in totaal weer meer dan vorig jaar. Wij danken de leerlingen en hun ouders dan ook voor het vertrouwen die ze stellen in onze scholen.


 Nieuwe scholengemeenschap
01-09-2014 Op maandag 1 september 2014 begon een nieuwe termijn van de scholengemeenschap die zal duren tot 2020. Het secretariaat van scholengemeenschap Voorkempen is verhuisd naar Wilgendaalstraat 5 te Schoten (lokalen naast het Sint-Cordula-instituut) en er is ook een nieuw telefoonnummer: 0483 59 35 33. De Sint-Michielscolleges van Brasschaat en Schoten hebben zich aangesloten bij een nieuwe scholengemeenschap zodat scholengemeenschap Voorkempen nu nog uit 6 scholen bestaat. Op vlak van preventie blijft de samenwerking behouden. Vanaf 1 september is dan ook de vernieuwde Gemeenschappelijke Interne Dienst Antwerpen & Periferie van start gegaan. In deze GID zitten vele secundaire scholen en basisscholen verenigd. Door nauw samen te werken, kunnen wij de veiligheid in onze scholen optimaal verhogen.Blusoefening

29-04-2014
Op dinsdag 29 april 2014 had er in het Heilig Hart van Maria-instituut een oefening blustechnieken plaats. Onder de deskundige leiding van onze coördinerende preventieadviseur Chris Chantrain blusten personeelsleden van diverse scholen van onze scholengemeenschap verschillende brandjes.


blusoefening1 blusoefening2


blusoefening3SG Voorkempen © 2014.

Leuk om te weten...!


Meer dan 3000 leerlingen volgen momenteel les in één van onze scholen. Dankzij een goede samenwerking kunnen wij hen in optimale omstandigheden les laten volgen. Praktijk en theorie komen samen in een dynamische leeromgeving waar elke leerling zijn talenten ten volle kan leren ontplooien.